ویزای تحصیلی، دانشجویی ترکیه و تحصیل در مدارس آن
تحصیل در ترکیه برای کودکان در مقاطع پیش دبستانی، دوره ابتدایی و دوره متوسطه امکان پذیر است. دوره پیش دبستانی در ترکیه اختیاری بوده و تا سن ۶ سالگی در این دوره تحصیل می شود. دوره ابتدایی اجباری بوده و ۸ سال به طول می انجامد. تحصیل در مقطع متوسطه در دبیرستان یا هنرستان امکان پذیر است و دانش آموزان تا سن حداکثر ۱۸ سال در مقطع متوسطه تحصیل می کنند و تحصیل در این مقطع نیز اجباری می باشد.تحصیل در مقاطع ابتدایی و متوسطه در مدارس دولتی، برای همه دانش آموزان ترکیه ای و خارجی رایگان می باشد.
تحصیل در مدارس ترکیه به زبان ترکی است اما دانش آموزان باید یک زبان خارجی نیز یاد بگیرند. برخی از مدارس خصوصی در ترکیه تحصیل دو زبانه نیز ارائه می دهند. دانش آموزان خارجی که قصد تحصیل در مدارس ترکیه را دارند باید آزمونی را بگذرانند تا سطح توانایی خود را برای تحصیل در مدارس ترکیه نشان دهند.
ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع لیسانس و بررسی شرایط آن
اگر قصد تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس دارید، برای اخذ ویزای دانشجویی ترکیه، ابتدا باید رشته تحصیلی و دانشگاه خود را انتخاب کرده و از دانشگاه مورد نظر پذیرش بگیرید. دانشگاه های ترکیه در زمینه های هنر، علوم و معماری زبانزد هستند. محبوب ترین رشته ها در مقطع لیسانس در ترکیه تربیت مدرس، بازرگانی، روابط بین الملل، بیوشیمی و مهندسی پزشکی، معماری و روزنامه نگاری می باشد.داشتن این ویزا برای متقاضیان تحصیل در این مقطع الزامی می باشد و هزینه های تحصیل بسته به اینکه در دانشگاه دولتی یا خصوصی باشد متفاوت است و هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی بسیار پایین می باشد.
در این مقطع شخص اجازه کار حدود ۱۰ ساعت در هفته را دارد و میتواند بخش کوچکی از هزینههای زندگی خود را به وسیله کار دانشجویی دریافت نماید. هم چنین اجازه بردن همراه را نیز دارد اما همراه تحت شرایطی فقط به اندازه زمان اقامت اسپانسر خود می تواند در این کشور بماند.
ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع فوق لیسانس و بررسی شرایط آن
تحصیل در مقطع فوق لیسانس حدودا ۲ سال به طول می انجامد و هم به زبان انگلیسی، هم ترکی امکان پذیر است. بعد از اینکه پذیرش تحصیلی در این مقطع گرفته شد نوبت به اخذ ویزا می رسد که می بایست ازسفارت این کشور در ترکیه گرفته شود که ۲ ساله صادر می شود . نکته مهمی که در اخذ ویزای دانشجویی ترکیه وجود دارد این است که بتوانید علقه قوی و تمکن مالی از خود به سفارت این کشور نشان دهید تا سفارت بداند که شما از پس هزینه های زندگی خود برمی آیید و قصد پناهنده شدن در این کشور را ندارید. در این مقطع دانشجو اجازه ۲۰ ساعت کار دانشجویی و اجازه بردن همراه خود را نیز دارد. حتی دانشجویان اتحادیه اروپا نیز می بایست ویزا اخذ نمایند چون همانطور که گفته شد ترکیه هنوز عضو اتحادیه اروپا نشده است.
ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع دکترا و بررسی شرایط آن
برای دنشجویی در مقطع دکتری افراد متقاضی باید از سوی دانشگاه مورد نظر، پذیرش دانشگاه را به دست آورند. دانشجو باید ابتدا رزومه و پروپوزال خود را برای اساتید دانشگاه مورد نظر ارسال کند تا دانشگاه و استاد با مطالعه ی پروپوزال فرد و تایید آن برای دانشجو پذیرش را صادر کند.
دانشجویان متقاضی تحصیل دکترا در ترکیه برای بالا بردن شانس خود در اخذ پذیرش باید با اساتید و دانشگاه هایی که تحقیقات مشابه با رزومه ی دانشجو دارند مکاتبه کنند. معمولا متقاضیان باید از رزومه ی قوی برای تحصیل در مقطع دکتری در کشور های دیگر داشته باشند. داشتن مقالات معتبر، تالیف و یا ترجمه ی کتاب، معدل بالا در مقطع قبلی و… از سایر الزمات در زمینه ی اخذ پذیرش و تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه است.
برای تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه حداقل مدرک زبان انگلیسی TOEFL با نمره ی حداقل ۷۹ که معادل با IELTS 6.5 است الزامی می باشد.
همچنین دانشجو اجازه بردن همراه را نیز که شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال می باشد، دارد. تحصیل در مقطع دکترا می تواند با بورس تحصیلی نیز همراه باشد که ماهانه به دانشجو حقوق نیز می دهند و دقیقا به خاطر همین موضوع متقاضیان بسیار زیادی از سرتاسر جهان متقاضی تحصیل در این مقطع با بورس تحصیلی میباشند.
به طور کلی هزینه تحصیلات دکترا در دانشگاه های دولتی ترکیه نسبتا کم است و این بورسیه بیشتر به شهروندان ترکیه ای و یا به دانشجویان کشورهایی که از نظر اقتصادی ضعیف ( مانند: آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی ) هستند، تعلق می گیرد.
ویزای تحصیلی، دانشجویی ترکیه و هزینه های تحصیل
قبل از اقدام برای پذیرش دانشگاه در ترکیه و اخذ ویزای تحصیلی، دانشجویی ترکیه لازم است هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه را بررسی کنید. هزینه تحصیل در مقطع لیسانس به زبان انگلیسی بین ۴۵۰ تا ۱۵۰۰ دلار در سال، در مقطع فوق لیسانس به زبان انگلیسی بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال می باشد. هزینه زندگی ماهیانه بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ دلار خواهد بود و هزینه ای بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در هر ترم برای کتاب هزینه می شود.
مدارک مورد نیاز جهت ویزای دانشجویی ترکیه
⚫ اصل پاسپورت با اعتبار یک سال
⚫ کپی صفحه اول پاسپورت در کاغذ A4
⚫ عکس پرسنلی به تعداد مورد نیاز
⚫ نامه پذیرش از دانشگاه پذیرنده
⚫ فیش پرداخت شهریه
⚫ فرم تقاضای ویزای دانشجویی به صورت تایپ شده و پرینت شده در برگه دورو
⚫ مدرک بیمه بهداشتی
⚫ اثبات مدارک مربوط به بلیط بازگشت
⚫ هزینه ویزا بسته به ملیت فرد و محل اقامت
⚫ گواهی پزشکی