ویزای ترکیه و انواع آن
ویزای توریستی
لازم به ذکر است که مسافران ایرانی برای سفر تفریحی به کشور ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارند و تنها با داشتن پاسپورت می توانند به مدت ۹۰ روز در این کشور حضور داشته باشند. البته در طول مدت اقامت با این ویزای توریستی در ترکیه شهروندان ایرانی مجاز به فعالیتهایی مانند تحصیل، کار یا تجارت در این کشور نبوده و در پایان مدت اقامت ملزم به ترک خاک این کشور یا تمدید مدت اقامت هستند، زیرا در صورت اقامت بیش از حد مجاز با متخلفان به صورت قانونی برخورد میشود. اما در صورتی که قصد تحصیل یا کار در این کشور را دارید، لازم است قبل از هر چیز ویزای کار یا ویزای تحصیلی دریافت کنید. برای درخواست این دو نوع ویزا، لازم است وقت سفارت ترکیه بگیرید. گرفتن وقت سفارت ترکیه به صورت آنلاین و از طریق سایت سفارت ترکیه امکان پذیر است.
ویزای توریستی برای اقامت ۶ ماهه
این نوع ویزا در حال حاضر تنها نوع ویزا می باشد که افرادی که در ترکیه دارای ملک هستند می توانند برای اقامت بلند مدت استفاده کنند البته داشتن ملک باعث دریفت قطعی این نوع ویزا نمی باشد و مدارک دیگری نیز جهت دریافت این نوع ویزا از شما خواسته می شود . که البته قوانین در این مورد در حال تغییر است و شرایط در حال بهتر شدن می باشد.
ویزای تحصیلی در ترکیه
در حال حاضر تنها روش گرفتن اقامت بیش از ۱ سال در کشور ترکیه این روش می باشد که جهت دریافت این نوع ویزا علاوه بر داشتن نامه پذیرش از طرف دانشگاه ها و موسسات ترکیه می بایستی مدرک تومر ( مدرک زبان ترکی ) را نیز داشته باشید .
افرادی که متقاضی تحصیل و انجام امور تحقیقاتی در ترکیه هستند، باید اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کنند. در صورتی که فرد این ویزا را نداشته باشد، امکان تحصیل و اقامت در ترکیه را نخواهد داشت. جهت اخذ ویزای تحصیلی باید از سفارت ترکیه در کشور مبدا اقدام گردد. در این خصوص شخص بایستی فرم درخواست ویزای خود را به همراه یک سری مدارک ارائه دهد تا موفق به اخذ ویزای ترکیه گردد.
هر دانشجو و یا دانش آموز به کمک این نوع ویزا ترکیه این امکان را به دست خواهد آورد تا در یکی از دانشگاه ها ، مدارس و یا موسسات عالی کشور ترکیه ادامه تحصیل داشته باشد.
ویزای کاری ترکیه
با ثبت شرکت در ترکیه اجازه اقامت یک ساله و بعد از مدتی ۲ ساله به شما داده می شود و همچنین چنانچه شرکتی در ترکیه از شما دعوت به همکاری نماید با این دعوت نامه نیز ویزا ۱ ساله کاری کشور ترکیه به شما داده خواهد شد .
برای کار و تحصیل در ترکیه شرایط کمی متفاوت تر است و متقاضیان می بایست که برای اقامت و تحصیل در این کشور ابتدا به کنسولگری های کشور ترکیه در کشور خودشان مراجعه کنند و مدارک لازم را برای تکمیل پرونده ارائه دهند. پس از این مرحله، مدارک به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه ارسال شده و در صورت تائید، مجوز صدور ویزا برای متقاضی از جانب اداره کار صادر شده و متقاضی میتواند در مدت ۹۰ روز روادید خود را از نمایندگی مربوطه دریافت کند.
گفتنی است که ویزای کار مطابق با قانون کار در ترکیه شامل اجازه کار مدت دار و نامحدود برای کارکنان وابسته، کارکنان مستقل و موارد استتثنایی است. مدت زمان اعتبار ویزای کار ترکیه یک سال بوده و پس از اتمام آن می توانید برای همان شغل و محل کارتان تا مدت سه سال ویزای خودتان را تمدید کنید. صورت پایان این دوره نیز امکان تمدید مجوز تا شش سال وجود دارد.
همچنین، در صورتی که شهروند خارجی کلیه این دوره را بدون مشکل طی کند، میتواند اجازه کار دائم بدون محدودیت جغرافیایی در این کشور را دریافت کند.به جهت اخذ ویزای ترکیه برای کار در این کشور، متقاضی باید یک دعوتنامه شغلی از یک کارفرمای ترکی داشته باشد. در این ویزا کارفرما باید فرم مربوط به استخدام فرد همراه با اطلاعات مورد نیاز را در وزارت مربوط به نیروی کار و امنیت اجتماعی به صورت آنلاین یا حضوری پر کند. نامه ی تائیدیه مربوطه، نهایتا در مدت ۳۰ روز قابل دریافت است.
افرادی که فرم درخواستی شان مورد تایید قرار می گیرد، باید نهایتا در مدت ۱۸۰ روز بعد وارد ترکیه گردند.
ویزای کار مختص افرادی است که یک پیشنهاد کاری از یک کارفرمای مقیم ترکیه داشته باشند. توجه به این نکته ضروری است آمار بیکاری در کشور ترکیه بسیار بالاست. از این رو امکان کاریابی در کشور ترکیه برای افراد خارجی پایین می باشد.
ویزای درمانی ترکیه
برای اخذ ویزای ترکیه از نوع ویزای درمانی فرد نیاز به اقدام برای اخذ ویزا از کشور خود ندارد. این ویزا به عبارتی فرودگاهی (ON ARRIVAL) خواهد بود، به این معنی که پس از رسیدن به فرودگاه در ترکیه قابل دریافت می باشد. ویزای درمانی به افرادی تعلق می گیرد که قصد انجام امور پزشکی در کشور ترکیه را دارند.
ویزای پژوهش ترکیه
ویزای پژوهش نوع دیگری از ویزای ترکیه است. محققان برای انجام حفاری باستان شناسی باید درخواست خود را به سفارت یا کنسولگریِ ترکیه ارسال کنند. اعضای تیم پژوهشی و لیدرشان باید ۷ کپی از فرمهای درخواست و عکسهای پاسپورت را ارسال کنند. برنامههای کاربردی آنها برای بازبینی به ترکیه ارسال میشود. پس از تکمیل و تایید، هزینه ها بررسی و پرداخت میشود.
محققانی که تحقیقات علمی انجام می دهند و کار به معادن ندارند، فقط باید به کنسولگری یا سفارت در ترکیه با اطلاعات و داده های کاربردی استاندارد مراجعه کنند. در این مورد، یک نامه از موسسه یا موزهای که پژوهش را حمایت میکند، جایگزین نامه اشتغال یا دعوت نامه می شود. برای دریافت نامه، پیشنهادات پروژه خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد ترکیه ارسال کنید.
ویزای آنلاین ترکیه
در سال ۲۰۱۳ از ماه آوریل دولت حاکم بر جمهوری ترکیه شرایطی را فراهم آورده تا به صورت الکترونیکی به وسیله وب سایت ویزا امکان صدور روادید برای کلیه متقاضیان وجود داشته باشد البته چنین اقدامی تنها برای ثبت نام در سفارت خانه ترکیه پایه ریزی شده است و البته برای ارائه مدارک و همچنین تعیین وقت سفارت خانه و مصاحبه های فردی حضور فیزیکی خود شخص مهاجر و یا شخص وکالت داده شده به صورت محضری در سفارتخانه ترکیه الزامی می باشد. امروزه تنها سفارتخانه ترکیه در تهران مستقر بوده و در شهرهای دیگری مانند مشهد، تبریز ، ارومیه و…کنسولگری ترکیه واقع می باشد.
مدارک مورد نیاز برای ویزای ترکیه
⚫ نتایج انگشت نگاری
⚫ نامه ی تمکن مالی متناسب با روش اقدامی
⚫ پاسپورت با عکس رنگی
⚫ بیمه ی مسافرتی
⚫ مدارک مربوط به رزرو هتل
⚫ مدارک مربوط به ازدواج فرد
⚫ بلیط برگشت
⚫ مدارک مربوط به اثبات دلیل سفر به عنوان مثال نامه ی پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه ی مورد نظر در ویزای تحصیلی، نامه ی مربوط به بیمارستان در ویزای درمانی و پیشنهاد کاری از کارفرمای مقیم ترکیه در حالت اخذ ویزای کاری
⚫ مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات در روش اخذ ویزای تحصیلی
⚫ مدارک مربوط به سابقه ی کاری در روش های اخذ ویزای کاری
قیمت انواع ویزای ترکیه
جهت آگاهی از قیمت و هزینه دریافت ویزا های مختلف ترکیه و همچنین دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ویزا ترکیه از طریق راه های ارتباطی سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.